Concept verklaring

Logo Green MoluccasIedere gemeenschap heeft een uniek tijdpad in het proces van veranderen. In alle gevallen komt  er een moment dat bewoners, ondernemers, overheden en instanties samen actie moeten ondernemen.

Daarna volgt een complex geheel van zaken om afvalmanagement duurzaam en kosteneffectief in te richten.

Om dat proces te ondersteunen is een concept verklaring opgesteld. Het dient als leidraad en uiteindelijk als basis voor het maken van beleid en regelen van samenwerking.

Het concept is tot stand gekomen in overleg met de initiatiefnemers van Green Moluccas. In dat opzicht profiteert ieder dorp dat aan de opgave wil beginnen, mee van de ervaring en kennis die is opgedaan in andere dorpen. De initiatiefnemers zijn de Fakkeldragers van Green Moluccas. Ze ondersteunen en informeren elkaar.

Inhoudelijk is het concept gebaseerd op de laatste wetenschappelijke- en technisch inzichten. De principes van “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen” zijn de grondslag.

Op basis ‘van afval tot eindproduct’ wil Green Moluccas bijdragen aan een circulaire economie. Doel is het ecosysteem en directe leefomgeving te sparen zonder de economische motieven uit het oog te verliezen. Het concept wil voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, die als de minimale standaard wordt beschouwd.

Unknown43

 

CONCEPT VERKLARING:

Als bestuurders van >naam van het dorp< willen we het voortouw nemen om afval een tweede leven te geven.

We willen bijdragen aan het beperken van milieubelasting van lucht, water en bodem, door huishoudelijk restafval van de bewoners van ons dorp en omliggende liggende dorpen niet langer te verbranden, op straat achter te laten, of in zee te werpen.

We willen afval eerst zoveel mogelijk gescheiden inzamelen. Daarna verder sorteren en waar mogelijk exploiteren. Het gesorteerde afval waar mogelijk geschikt maken voor hergebruik, recycling en andere creatieve en biologische toepassingen.

Restafval dat niet te hergebruiken of te recyclen is, tijdelijk en gescheiden in „gevaarlijk” en „niet gevaarlijk” opslaan op een centrale stortplaats die daartoe met maximaal haalbare veiligheidsmaatregelen is ingericht om bodemvervuiling en drinkwatervervuiling te voorkomen. Zodra betere technieken beschikbaar zijn die alsnog toepassen voor een definitieve oplossing.

We streven naar ontwikkeling van efficiënte, hoogwaardige en duurzame afvalverwerking. In samenwerking met leveranciers willen we streven naar minder afval en gezonde leef- en werkomgeving.

Als bestuur van ons dorp willen we maatschappelijk verantwoord ondernemen als maatstaf leren gebruiken als maatstaf bij de toewijzing van vergunningen. We willen als overheid in de toekomst gezien worden als leiders van een dorp waar het voortouw wordt genomen in verantwoord afvalbeleid.

Een overheid die een energiezuinig beleid voert en aandacht besteed aan behoud van het ecosysteem, culturele waarden en normen respecteert. We willen daartoe een rendabele en transparante bedrijfsvoering hanteren waarbij continuïteit wordt gewaarborgd en werkgelegenheid wordt gecreëerd.

>naam van het dorp< willen we een dorp maken waar men trots op een schone leefomgeving, gunstig om te wonen en aantrekkelijk als bestemming voor toeristen.

Samen met bestuurder van omliggende negeri’s willen we bouwen aan duurzame oplossingen en samenwerking tussen de negeri’s. We willen leren werken volgens de methode van voortdurend evalueren en verbeteren van werkprocessen. (leanmanagement)

.DSC_8656

5 gedachten over “Concept verklaring

  1. I simply want to tell you that I am just very new to weblog and truly liked this blog site. More than likely I’m likely to bookmark your website . You really come with excellent article content. Thanks a bunch for sharing with us your website.

  2. I just want to say I am just new to weblog and really savored this blog site. Probably I’m planning to bookmark your site . You really come with wonderful writings. Appreciate it for revealing your blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *