Voorlichting

Logo Green Moluccas

Nationale wetgeving

2008  Algemene wetgeving afvalmanagement

2012  Reduce, Recycle & Re-use > Bank Sampah

2012  Over afval in de publieke omgeving

images86

Voor leerlingen van de basisschool (SD) maakt Happy Green World schoolboeken die voldoen aan internationale kwaliteitseisen en aansluiten bij het overheidsbeleid van Indonesie. De digitale edities zijn gratis te gebruiken. Tegen betaling kunnen ze in boekvorm worden geleverd via ECO Flores.

Green Books stuurt een volledige eco-bibliotheek zelfs rechtstreeks naar het dorp van bestemming. Werkt op basis van crowdfunding. Een actie om de goede boeken en lesprogramma’s op de goede plaats te krijgen is vrij eenvoudig op te zetten. Je kunt dat in ieder willekeurig verband organiseren; gezin, familie, vereniging, kumpulan etc.

Onze “Green Moluccas specialist” op het gebied van educatie is Ada Lilipaly-de Voogt. Voor het milieu project van Vlissingen-Ambon heeft Ada veel educatief materiaal ontwikkeld voor de lagere scholen in Maluku. Ada heeft alles recent weer geactualiseerd (september 2015). Het materiaal wordt uitdrukkelijk alleen voor niet-commerciele doeleinden beschikbaar gesteld. Ada is nu bezig dat uit te breiden met materiaal voor scholieren van de middelbare school. De originele documenten zij via deze website op te vragen.

Educatieve films op YouTube: Onderwijzers, ouders en leerlingen doe je een groot plezier door de juiste flimpjes op een memorystick te zetten en mee te nemen als je naar de Molukken op vakantie gaat. In de Molukken zijn ze meestal niet te downloaden vanwege een beperkte capaciteit van de internetverbinding. Een “app” of bericht op Facebook, gaat vaak beter dan een e-mail. Video’s langer dan 2 minuten en bestanden groter dan 1,5 Mb geven problemen. Download de voorbeelden van Eco Maluku voor je vertrekt, of stuur een bericht op deze site, dan krijg je de laatste edities toegestuurd.

Unknown43

Gebruik van social media is populair in Maluku. 

Voorlichting en educatie (dus communicatie) is het belangrijkste middel dat ons ter beschikking staat om de nodige gedragsveranderingen te bewerkstelligen en het denken over de leefomgeving te beïnvloeden. Social media zijn een krachtig instrument.

2014-12-22 04.47.23Door middel van het versturen van berichtjes, aanmoedigingen, leuke foto’s, en het oefenen van schrijven in het Engels, onderhouden we het contact met de jongeren en, toenemend, met de leiders en bestuurders in de Molukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *